Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Αύξηση των αιωρούμενων σωματιδίων στη Μαγνησία

Ο Ιατρικός ΣύλλογοςΜαγνησίας με αφορμή τις υπερβάσεις στις επιτρεπόμενες τιμές των αιωρούμενων σωματιδίων την τελευταία εβδομάδα, ζήτησε να παραμένουν στα σπίτια τους άτομα με καρδιολογικά και αναπνευστικά προβλήματα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», οι υπερβάσεις στις επιτρεπόμενες τιμές καταγράφηκαν στο σταθμό μέτρησης αέριας ρύπανσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Από την πλευρά της η Νομαρχία Μαγνησίας τόνισε πως ο σταθμός μέτρησης αέριας ρύπανσης που διαθέτει, δεν κατέγραψε κάποια υπέρβαση της μέσης ημερήσιας τιμής στα αιωρούμενα σωματίδια.

Ο Ιατρικός Σύλλογος μέσω του Δείκτη Ποιότητας Ατμόσφαιρας που λειτουργεί στο Διαδίκτυο, επισήμανε ότι τα άτομα που έχουν αναπνευστικά και καρδιολογικά προβλήματα, θα πρέπει να παραμένουν στα σπίτια τους, καθώς υπάρχει κίνδυνος για την υγεία τους.

Η αντινομάρχης Νατάσα Οικονόμου μεταξύ των άλλων δήλωσε ότι «για την αποφυγή της σύγχυσης και της ανησυχίας που προκαλούν στους πολίτες οι διαφορετικές μετρήσεις, γίνεται ολοένα και πιο επιτακτική η ανάγκη για τη δημιουργία ενιαίου δικτύου σταθμών μέτρησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, στην περιοχή μας».

Επίσης, ζήτησε να συγκροτηθεί από την Περιφέρεια Θεσσαλίας επιτροπή «καθορισμού ορίων επιφυλακής και συναγερμού για την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στο Πολεοδομικό Συγκρότημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου