Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Θεσσαλονίκη: «πράσινο φως» για τη δημιουργία 8 νέων πάρκων

Θέμα ημερών είναι να υπογραφεί η χρηματοδότηση έργου από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, για τη δημιουργία 8 νέων πάρκων στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος».

Ο αντιδήμαρχος Αρχιτεκτονικού Βενιαμίν Καρακωστάνογλου δήλωσε ότι «Μέσα στο Σεπτέμβριο πιστεύουμε ότι θα προχωρήσουμε στη δημοπράτηση του έργου».

Η ανάπλαση της Νέας Παραλίας εντάχθηκε στο ΠΕΠ Μακεδονίας-Θράκης 2007-2013, με προϋπολογισμό περίπου 40,5 εκατ. ευρώ, τον περασμένο Ιούνιο.

Μέχρι σήμερα εκκρεμεί η έγκριση των τευχών δημοπράτησης, καθώς η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή ζήτησε διορθώσεις.

Σύμφωνα με το κ. Καρακωστάνογλου, ο δήμος υλοποίησε τις παρατηρήσεις και ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τη δημιουργία των 8 πάρκων.

Μέχρι τις αρχές του επόμενου έτους θα υπάρξει ανάδοχος και θα αναπτυχθούν τα εργοτάξια.

Το εν λόγω έργο αφορά τη δημιουργία 8 θεματικών πάρκων που θα συμπληρώσουν την εικόνα της Νέας Παραλίας.

Τα πέντε πρώτα θεματικά πάρκα που έχουν δημιουργηθεί από το Μέγαρο Μουσικής μέχρι τους ναυταθλητικούς ομίλους προσελκύουν καθημερινά χιλιάδες πολίτες, το υπόλοιπο τμήμα της παραλίας όμως είναι αφημένο στη φθορά του χρόνου.

Οι Κήποι των Γλυπτών, της Μεσογείου, του Οδυσσέα Φωκά, των Εποχών, του Ισκιου, της Άμμου, του Απογευματινού Ήλιου και του Αλέξανδρου, θα πάρουν τη θέση του εγκαταλειμμένου τμήματος της Νέας Παραλίας της Θεσσαλονίκης.

Τα 13 θεματικά πάρκα θα εκτείνονται στο σύνολο τους σε μήκος 5,5 χλμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου