Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Το «Τρένο της Κλιματικής Αλλαγής» ολοκλήρωσε το ταξίδι του

Το «Τρένο της Κλιματικής Αλλαγής» ολοκλήρωσε το ταξίδι του και επέστρεψε στην αφετηρία του.

Πρόκειται για μια δράση που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος του British Council, «Challenge Europe».

Το εν λόγω πρόγραμμα έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση του κόσμου για την ανάγκη μείωσης των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα.

Η εν λόγω δράση ολοκληρώθηκε με την εκδήλωση με θέμα, «Κλιματική αλλαγή και οι φιλικές προς το περιβάλλον μεταφορές», στον κινηματογράφο Ολύμπιον, στη Θεσσαλονίκη.

Το ταξίδι του τρένου άρχισε στις 17 Σεπτεμβρίου από τη Θεσσαλονίκη και επόμενοι σταθμοί ήταν η Κωνσταντινούπολη και η Αλεξανδρούπολη, όπου μετέφερε το μήνυμα της κλιματικής αλλαγής και την ανάγκη για να ληφθούν μέτρα για την προστασία του πλανήτη από τις επιπτώσεις του εν λόγω φαινομένου.

Επιβάτες ήταν νέοι άνθρωποι με περιβαλλοντικές ανησυχίες, οι Συνήγοροι του Κλίματος, οι οποίοι είχαν ως στόχο να μεταφέρουν το μήνυμα ότι η κλιματική αλλαγή δεν γνωρίζει σύνορα.

Στους τρεις σταθμούς στήθηκε ένα «γραφείο κλίματος» και οι Συνήγοροι προσπάθησαν μέσω της επαφής με τον κόσμο, να μάθουν τις απόψεις των πολιτών για την κλιματική αλλαγή.

Η άποψη του κόσμου με τον οποίο ήρθαν σε επαφή, ήταν ότι ο καθένας μπορεί να κάνει κάτι για την κλιματική αλλαγή, αλλά χρειάζονται κατά κύριο λόγο γενικευμένες δράσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου