Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Φωτοβολταικά: 1,850 αιτήσεις αγροτών την πρώτη ημέρα!

Ατελείωτες ήταν οι ουρές χθες που σχηματίστηκαν από αγρότες έξω από τα γραφεία διανομής της ΔΕΗ στην περιφέρεια, για να καταθέσουν αιτήσεις για τηνεγκατάσταση φωτοβολταικών, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος».

Ενδεικτικά, χθες ουρές σχηματίστηκαν, πριν ακόμα ξημερώσει, από δεκάδες αγρότες στη Λαμία, προκειμένου να προλάβουν να καταθέσουν την αίτηση τους στο εκεί γραφείο διανομής της ΔΕΗ.

Ανάλογες ουρές παρατηρήθηκαν και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Συνολικά, κατατέθηκαν από αγρότες 1,850 αιτήσεις για την εγκατάσταση φωτοβολταικών συστημάτων και εκτιμάται ότι ο αριθμός θα αυξηθεί τις επόμενες ημέρες.

Οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν αφορούν σε συνολική ισχύ 270MW.

Ήδη, έχουν υποβληθεί παλιότερα στη ΔΕΗ αιτήσεις ιδιωτών, αλλά και μετά το καλοκαίρι συνολικής ισχύος 3,500MW και συνολικά 3,770MW με τις χθεσινές αιτήσεις των αγροτών.

Η ΔΕΗ σε ανακοίνωση της τόνισε ότι θα παρέχει διευκολύνσεις στους αγρότες που ενδιαφέρονται για τα φωτοβολταικά.

Συγκεκριμένα χθες ανακοίνωσε ότι: «εκίνησε η διαδικασία υποδοχής αιτήσεων για φωτοβολταϊκούς σταθμούς από επαγγελματίες αγρότες.

Με αφορμή το γεγονός ότι κυκλοφορούν ευρέως διαδόσεις ότι δήθεν η ΔΕΗ θα προβεί στην υποδοχή περιορισμένου αριθμού αιτήσεων της κατηγορίας αυτής, διευκρινίζεται ότι δεν έχει τεθεί κανένας περιορισμός ως προς το ύψος του πλήθους των αιτήσεων ή της συνολικής ισχύος των φωτοβολταϊκών συστημάτων των επαγγελματιών αγροτών ή των λοιπών ενδιαφερομένων, είτε στο σύνολο της ηπειρωτικής χώρας είτε ανά νομό.

Για το θέμα αυτό εξακολουθούν να ισχύουν τα αναφερόμενα στην 3η ανακοίνωση της ΔΕΗ».

Επίσης, η υποβολή αιτήσεων μπορεί να γίνεται είτε αυτοπροσώπως από τους ενδιαφερόμενους αγρότες, είτε από εξουσιοδοτημένο πρόσωπο από αυτούς.

Στην εξουσιοδότηση θα βεβαιώνεται από δημόσια υπηρεσία το γνήσιο της υπογραφής.

Newslink

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου