Σάββατο 14 Αυγούστου 2010

Φονικές πλημμύρες σε Κίνα και Πακιστάν

Στη δυτική Κίνα, τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και περισσότεροι από 1,500 έχουν αποκλειστεί από τις κατολισθήσεις που έχουν προκαλέσει οι πλημμύρες.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», στο Λονγκνάν, το οποίο βρίσκεται στην απομακρυσμένη επαρχία Γκανσού, 15 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ 10,000 έχουν παγιδευτεί από τις κατολισθήσεις.
Ενώ, στη γειτονική πόλη Ζουτσού περισσότεροι από 1,000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, όταν τόνοι λάσπης καταπλάκωσαν πολλά σπίτια.
Στην επαρχία Σετσουάν στη νότια Κίνα, η οποία επλήγη από το φονικό σεισμό των 7,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ τον Μαίο του 2008, οι κατολισθήσεις προκάλεσαν το θάνατο 5 ατόμων, ενώ 500 παραμένουν παγιδευμένοι.
Οι βροχές άρχισαν την Πέμπτη στο Μιανζού, αλλά οι κατολισθήσεις σημειώθηκαν κυρίως στις πόλεις Τσινγκπινκ και Τιαντσί.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των τοπικών αρχών, ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί.
Κίνδυνος για επιδημίες στο Πακιστάν
Οι πληγέντες από τις πλημμύρες στο Πακιστάν ζουν με την απειλή επιδημιών.
Ήδη έχουν καταγραφεί 36,000 περιπτώσεις πιθανώς θανατηφόρας οξείας διάρροιας.
Ο ΟΗΕ ανησυχεί ολοένα και περισσότερο για υδατογενείς επιδημίες.
Ο Μαουρίτσιο Τζιουλιάνο, εκπρόσωπος της ανθρωπιστικής επιχείρησης του ΟΗΕ, δήλωσε ότι «.Είναι μία αυξανόμενη ανησυχία. Γι’ αυτό απαντούμε με κάθε είδους προληπτικά, αλλά και θεραπευτικά φάρμακα για επιδημίες».
Ο επικεφαλής της αποστολής στο Ισλαμαμπάντ της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού Πασκάλ Κουτά, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι «Παιδιά πεθαίνουν αυτή τη στιγμή διότι δεν έχουν πρόσβαση σε καθαρό νερό».
Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Ρόμπερτ Ζέλικ, δήλωσε ότι οι πλημμύρες που πλήττουν το Πακιστάν είναι πιθανό να έχουν καταστρέψει σοδειές αξίας 1 δις δολαρίων σε όλη τη χώρα.
Από τις πλημμύρες στην πεδιάδα του Ινδού ποταμού, έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 1,600 άνθρωποι, ενώ 2 εκατ. αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.
Πηγή: i-live

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου