Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Παραπομπή έξι εμπλεκομένων για τη φονική πυρκαγιά στην Ηλεία ζητά ο εισαγγελέας

Την παραπομπή του Νομάρχη Ηλείας, του δημάρχου Ζαχάρως, τριών στελεχών της Πυροσβεστικής και μίας κατοίκου ζητά ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Πύργου, σύμφωνα με δημοσίευμα της Ημερησίας.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι έξι εμπλεκόμενοι είναι εμπρησμός δάσους από αμέλεια, εμπρησμός από αμέλεια πραγμάτων και ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η εισαγγελική πρόταση θα δοθεί στο Δικαστικό Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ηλείας που θα αποφασίσει ποια πρόσωπα και για ποια αδικήματα θα παραπεμφθούν σε δίκη στο Εφετείο Πατρών.

Σημειώνεται ότι η υπόθεση παραλίγο να μπει στο αρχείο, καθώς από την αρχική έρευνα του αντιεισαγγελέα Πύργου δεν προέκυψαν ποινικές ευθύνες για τις φωτιές του 2007.

Η υπόθεση άνοιξε ξανά μετά από την προσφυγή στην Εισαγγελία Εφετών Πάτρας δύο από τους συγγενείς των θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους στην Αρτέμιδα.

Σε δηλώσεις του ο νομάρχης Ηλείας χαρακτήρισε «άδικη, απαράδεκτη και πολιτικά στοχευμένη» την παραπομπή του και έκανε λόγο για «υποτιθέμενες ευθύνες» που του καταλογίζουν.

Newslink

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου