Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Σήμα «δομικών αλλαγών» έδωσε ο Παπανδρέου

Να σταματήσουν τις συζητήσεις περί ανασχηματισμού κάλεσε τους υπουργούς ο Γιώργος Παπανδρέου στο άτυπο υπουργικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα. Παράλληλα, προανήγγειλε δομικές αλλαγές στη λειτουργία της κυβέρνησης από το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη.

«Θα ήθελα να παρακαλέσω να σταματήσουν, είτε δημόσια είτε και σε ιδιωτικό επίπεδο, όλες αυτές οι συζητήσεις περί ανασχηματισμού. Έχουμε τις επίσημες δηλώσεις του εκπροσώπου μας. Όπως σας είπα, είναι ένα εύκολο σπορ, ενισχύει μόνιμα την εντύπωση, που είναι αποτέλεσμα μιας παλιάς αντίληψης στην ελληνική πολιτική ζωή, ότι κάθε ανασχηματισμός είναι και μια πανάκεια. Θέλω να τονίσω ότι δεν υπάρχουν ανασχηματισμοί που είναι πανάκεια, είναι πολιτική μας βούληση η συλλογική και καθημερινή μας δουλειά, η συλλογική μας λειτουργία που είναι το βασικό στοιχείο της επιτυχίας, θα έλεγα κάθε κυβέρνησης», είπε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στο γεγονός πως έχει συστήσει μια Επιτροπή εδώ και μήνες με ρόλο την υποβολή προτάσεων για τον εκσυγχρονισμό της γενικότερης λειτουργία της ελληνικής κυβέρνησης και του πρωθυπουργικού γραφείου, επαναλαμβάνοντας ότι «υπάρχουν δυσλειτουργίες που είναι χρόνιες, δεν αφορούν τη δική μας κυβέρνηση, αφορούν τον τρόπο διακυβέρνησης και τον τρόπο που λειτουργούν οι θεσμοί».

Σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει αριθμό υπουργών του ο πρωθυπουργός επεσήμανε πως «δεν μιλάμε για υπέρ-Υπουργεία, αλλά για τη σύγχρονη λειτουργία μιας κυβέρνησης» και συμπλήρωσε ότι «μιλάμε για θεσμούς που βελτιώνουν και ενισχύουν την κυβέρνηση και μάλιστα, μια κυβέρνηση που θα έλεγα ότι έχει πετύχει περισσότερα απ’ ότι έχουν πετύχει πολλές κυβερνήσεις στο παρελθόν, κυβερνήσεις πολλών δεκαετιών».

Πρόσθεσε δε ότι η Επιτροπή έχει παρουσιάσει αρκετές προτάσεις για τις δομικές αλλαγές –που αφορούν περισσότερο τον εσωτερικό συντονισμό παρά τα πρόσωπα- και ότι άλλες χώρες έχουν ειδικές υπηρεσίες που συνεπικουρούν στο συντονισμό, στην αξιολόγηση, στη διαβούλευση κλπ. και τον πρωθυπουργό και τα επιμέρους Υπουργεία.

Σημειώνεται πως ο πρωθυπουργός απένειμε εύσημα στο Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, την καταπολέμηση της εγκληματικότητας και την εν γένει λειτουργία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Πηγή: i-live

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου