Σάββατο 14 Αυγούστου 2010

Υπ. Παιδείας: διορισμός 2,700 εκπαιδευτικών

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τον διορισμό 2,700 εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα».
Όλα αυτά γίνονται μέσα σε θύελλα αντιδράσεων που έχει προκαλέσει το κύμα συνταξιοδοτήσεων εκπαιδευτικών, τόσο στην πρωτοβάθμια όσο και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Σημειώνεται δε ότι φέτος κατέθεσαν αίτηση για συνταξιοδότηση 11,466 εκπαιδευτικοί. Οι νεοδιοριζόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στα σχολεία από τις 23 έως τις 25 Αυγούστου 2010.
Από την πλευρά τους, οι ομοσπονδίες των δασκάλων και των καθηγητών, ζητούν να προχωρήσει το υπουργείο σε περισσότερους μόνιμους διορισμούς από αυτούς που έχουν ήδη ανακοινωθεί.
Διαφορετικά θα δημιουργηθούν πολλά κενά στα σχολεία και θα χαθούν διδακτικές ώρες. Μετά την ΟΛΜΕ και η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) σε ανακοίνωσή της ζητάει από το υπουργείο Παιδείας διπλάσιους διορισμούς, έτσι ώστε να μη δημιουργηθούν προβλήματα στα σχολεία από τις αποχωρήσεις των συναδέλφων τους.
Η Ομοσπονδία των δασκάλω τονίζει στην ανακοίνωση της ότι ο «αριθμός των μόνιμων διορισμών που ανακοινώθηκε πριν από λίγες μέρες- 1.400 συνολικά στην Π.Ε.- δεν επαρκεί ούτε για την κάλυψη των συνταξιοδοτήσεων, πολύ δε περισσότερο για τη στήριξη νέων θεσμών όπως το ολοήμερο σχολείο».
Επίσης, οι δάσκαλοι επισημαίνουν ότι αν το υπουργείο δεν προχωρήσει σε επιπλέον διορισμούς τότε «είναι βέβαιο ότι τα προβλήματα στα σχολεία θα είναι τεράστια, αφού εξαιτίας των ελλείψεων θα έχουμε απώλεια χιλιάδων διδακτικών ωρών».
Πηγή: i-live

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου