Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Πράσινο Σχολικό Εργαστηριακό Κέντρο στη Μαγνησία

Ολοκληρώθηκε από τηνPositive Energy η κατασκευή και εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος συνολικής ισχύος 20kWp στο1ο Σχολικό Εργαστηριακό Κέντρο (Σ.Ε.Κ.) του Δήμου Ν. Ιωνίας Βόλου και το έργο επισκέφθηκε η Υπουργός Παιδείας, δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, κ. Άννα Διαμαντοπούλου.

Με τη σύνδεση του έργου εγκαινιάστηκε ένα νέο,«πράσινο» εκπαιδευτήριο το οποίο δίνει μαθήματα κοινωνικής ευαισθησίας και ενεργειακής υπευθυνότητας, διδάσκοντας πλέον στην πράξη τα περιβαλλοντικά οφέλη τέτοιων πρωτοβουλιών, καθώς μέσα από τη λειτουργία του αποτρέπεται κάθε χρόνο η έκλυση τουλάχιστον 25.000 κιλών διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα.

Ο Διευθυντής του Σ.Ε.Κ. κ. Γιώργος Φιλίππου κατά τη διάρκεια των εγκαινίων δήλωσε ότι «Πρόκειται για ένα έργο το οποίο βοηθά τη νέα γενιά να κατανοήσει καλύτερα γιατί θα πρέπει να υιοθετήσει έναν τρόπο ζωής που θα περιέχει απόλυτο το αίσθημα της ευθύνης απέναντι στο περιβάλλον που πλέον δεν έχει άλλες αντοχές.

Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που βρισκόμαστε ανάμεσα στα πρώτα εκπαιδευτήρια που κάνουν πράξη την πράσινη στάση ζωής και ευχόμαστε να αναπτύξουν την ίδια πρωτοβουλία όλα τα εκπαιδευτήρια της χώρας μας.

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την κατασκευάστρια εταιρεία Positive Energy για την ευγενική της χορηγία, με τη δωρεά στο Κέντρο μας ενός εκπαιδευτικού ηλεκτρονικού συστήματος τελευταίας τεχνολογίας που ενημερώνει διαρκώς τους μαθητές μας για τα οφέλη του σημαντικού αυτού έργου».

Το έργο ανέλαβε η Positive Energy με υπεργολάβους την εταιρεία Heliosres και μια τοπική εταιρεία, μετά από ανοικτό διαγωνισμό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου