Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

η greenpeace μας ενημερώνει....

Περισσότεροι από 300.000 άνθρωποι σε ολόκληρο τον πλανήτη πεθαίνουν κάθε χρόνο εξαιτίας των κλιματικών αλλαγών.

Περισσότεροι από 325.000.000 άνθρωποι επηρεάζονται με κάποιο τρόπο στη ζωή τους εξαιτίας των κλιματικών αλλαγών.


Περισσότερα από $ 125.000.000.0000 κοστίζουν κάθε χρόνο οι ζημιές που προκαλούνται από τις κλιματικές αλλαγές.

Δεν είναι υπερβολή ότι οι κλιματικές αλλαγές είναι η μεγαλύτερη περιβαλλοντική, οικονομική και κοινωνική κρίση στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Οι κλιματικές αλλαγές τείνουν να λάβουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Ήδη οι πρώτες επιπτώσεις πλήττουν εκατομμύρια συνανθρώπους μας σε κάθε γωνία του πλανήτη, ενώ ορισμένες μελλοντικές επιπτώσεις είναι αναπόφευκτες.

Σήμερα, οι συγκεντρώσεις διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα είναι οι υψηλότερες των τελευταίων 650.000 ετών, υψηλότερες κατά 40%. Η μέση πλανητική θερμοκρασία είναι υψηλότερη κατά 0,8 ºC σε σύγκριση με τα προβιομηχανικά επίπεδα.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας, προκειμένου να αποτραπούν οι χειρότερες επιπτώσεις των κλιματικών αλλαγών, τότε θα πρέπει να περιορίσουμε την αύξηση της θερμοκρασίας σε λιγότερο από+1,5 ºC σε σύγκριση με τα προβιομηχανικά επίπεδα.

Αυτό σημαίνει ότι οι παγκόσμιες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα θα πρέπει να σταθεροποιηθούν έως το 2015, να επιστρέψουν στα σημερινά επίπεδα το 2020και να αγγίξουν το μηδέν έως το 2050.

Η Παγκόσμια Διάσκεψη της Κοπεγχάγης για το Κλίμα αποτελεί την ιδανική ευκαιρία για τους ηγέτες του πλανήτη να συμφωνήσουν μία νέα, φιλόδοξη, δίκαιη και δεσμευτική συνθήκη, οι οποίες θα συμφωνεί με τις επιταγές της επιστήμης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου