Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

Η βιομηχανία των φωτοβολταικών προσπαθεί να μειώσει τις τιμές

Οι εταιρίες ηλιακής ενέργειας κάνουν προσπάθειες να μειώσουν το κόστος κατασκευής τωνφωτοβολταικών, για να καταστήσουν την εν λόγω ανανεώσιμη πηγή ενέργειας, πιο προσιτή σε όλους.

Το ακριβότερο μέρος του συστήματος, είναι τα φωτοβολταικά πάνελ και έχουν γίνει ήδη προσπάθειες από τη εν λόγω βιομηχανία για μείωση του κόστους.

Το κόστους τους ήδη έχει μειωθεί κατά 50% το 2008.

Οι περισσότεροι αμερικανοί και ευρωπαίοι κατασκευαστές, πωλούν με μειωμένο κόστος τα πάνελ, δήλωσε ο αναλυτής της J.P. Morgan Christofer Blansett.

Ένα άλλο κομμάτι, είναι η εγκατάσταση των φωτοβολταικών όπου επικεντρώθηκαν οι εταιρείες ηλιακής ενέργειας, καθώς προσπάθησαν με διάφορες τεχνικές να μειώσουν το κόστος που απαιτείται για την τοποθέτηση τους.

Δεν μιλάμε για πυρηνική φυσική. Πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας καλύτερα και αποδοτικότερα, τόνισε ο Blansett.

Μόλις τα φωτοβολταικά πάνελ φύγουν από τα εργοστάσια, οι τεχνικοί αναλαμβάνουν να τα εγκαταστήσουν. Βιδώνουν τα πάνελ σε πλαίσια είτε από χάλυβα είτε από ατσάλι, τα στερεώνουν στις οροφές ή σε επίπεδες εκτάσεις, μετά τα συνδέουν με μετατροπείς και κατασκευάζουν ένα δίκτυο για να τροφοδοτήσουν με ηλιακή ενέργεια τα σπίτια, τις επιχειρήσεις ή το δίκτυο ηλεκτροδότησης.

Η χρήση της ηλιακής ενέργειας είναι σημαντική για τη προστασία του περιβάλλοντος, αφού συμβάλει θετικά στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Για το econews.gr Λίντα Σπυρέλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου