Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

Τελικός γύρος διαπραγματεύσεων για την κλιματική αλλαγή

Ο τελικός γύρος των διαπραγματεύσεων για την κλιματική αλλαγή θα γίνει στη Σύνοδο της Βαρκελώνης, η οποία αρχίζει σήμερα 2 Νοεμβρίου και θα συμμετέχουν εκπρόσωποι από 175 κράτη.
Η Σύνοδος της Βαρκελώνης θα διαρκέσει μέχρι της 6 Νοεμβρίου.
Η εν λόγω σύνοδος είναι η τελευταία που θα γίνει πριν από την Σύνοδο της Κοπεγχάγης το Δεκέμβριο για τη κλιματική αλλαγή.
Οι ηγέτες που θα συμμετέχουν θα προσπαθήσουν να καταλήξουν σε μια κοινή συμφωνία για την κλιματική αλλαγή.
Τα κύρια θέματα που θα πρέπει να επιλυθούν είναι:
Το ποσοστό μείωσης των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου για τις αναπτυγμένες χώρες,
Το ποσό χρηματοδότησης που θα πρέπει να καταβάλλουν οι πλούσιες χώρες ως βοήθεια απέναντι στις φτωχότερες χώρες, για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής και
Το ποσοστό μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου για τις αναπτυσσόμενες χώρες.
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Gordon Brown, δήλωσε ότι οι ηγέτες των κρατών μελών της ΕΕ έκαναν ένα σημαντικό βήμα και συμφώνησαν ότι οι αναπτυσσόμενες χώρες χρειάζονται περίπου 100 δισεκατομμύρια ετησίως για να αντιμετωπίσουν τη κλιματική αλλαγή. Την χαρακτήρισε ως συμφωνία σταθμό στις συζητήσεις για την κλιματική αλλαγή.
Ο Yvo de Boer, επικεφαλής του προγράμματος του ΟΗΕ, για το Κλίμα, δήλωσε ότι δεν υπάρχει καθόλου χρόνος και θα πρέπει να βρεθεί μια χρυσή τομή στη Σύνοδο της Βαρκελώνης, για την επίτευξη μιας συμφωνίας για τη κλιματική αλλαγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου