Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

Αιολικό πάρκο Φλώρινας: φρένο στα έργα κατασκευής

Αναστέλλονται με προσωρινή διαταγή του Συμβουλίου Επικρατείας, τα έργα κατασκευής του αιολικού πάρκου στη θέση Τούμπα - Ανθοβούνι του όρους Βαρνούς της Φλώρινας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ναυτεμπορική».

Στο Συμβούλιο Επικρατείας προσέφυγαν οι περιβαλλοντικές οργανώσεις Αρκτούρος, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού και Εταιρεία Προστασίας Πρεσπών και ζήτησαν να ακυρωθούν τρεις αποφάσεις του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας που επιτρέπουν την κατασκευή του αιολικού πάρκου.

Στην αίτησή τους οι οικολογικές οργανώσεις υποστηρίζουν ότι οι 34 ανεμογεννήτριες πρόκειται να εγκατασταθούν σε προστατευόμενη περιοχή που σύμφωνα με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχει ενταχθεί στη διεθνή σύμβαση Natura 2000.

Ακόμη αναφέρουν ότι τα έργα οδοποιίας του αιολικού πάρκου πρόκειται να γίνουν σε εθνικά προστατευόμενο πάρκο, ενώ οι περιβαλλοντικοί όροι του έργου είναι παράνομοι, καθώς αναρμοδίως εγκρίθηκαν από το γ.γ. Περιφέρειας, καθώς έπρεπε να εγκριθούν με υπουργική απόφαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου