Πέμπτη 2 Ιουλίου 2009

πάμε διακοπές...Σπέτσες




Σπέτσες, αρχοντιά και παράδοση




Οι Σπέτσες, πατρίδα της Μπουμπουλίνας και νησί με πλούσια ναυτική παράδοση, βρίσκεται μια ανάσα από την Αργολίδα και κοντά στην Αθήνα ( δύο μόνο ώρες με το ταχύπλοο)γι’ αυτό προσφέρεται για διακοπές όλο το χρόνο.Πήραν το όνομα τους από τους Ενετούς, που τις έλεγαν IsoladiSpezzie(μυροβόλο νησί), λόγω πολλών αρωματικών φυτών.

Τα αρχοντικά των καπεταναίων από τον 17ο , 18ο και 19ο αιώνα δίνουν ιδιαίτερο χαρακτήρα και είναι τα στολίδια του νησιού, γι’ αυτό και έχουν χαρακτηριστεί διατηρητέα. Ξεχωριστό είναι και το τεράστιο πευκοδάσος του, που καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος του.

Λόγω της απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων θα γνωρίσετε τις Σπέτσες κινούμενοι με ποδήλατα, αμαξάκια ή συγκοινωνία. Ο καλύτερος όμως τρόπος για να επισκεφτείτε τις παραλίες της, που περιβάλλονται από πεύκα και θυμίζουν πίνακα ζωγραφικής, είναι να πάρετε τα πλωτά ταξί και τα καΐκια, που μεταφέρουν τους τουρίστες.

Οι δημοφιλέστερες παραλίες είναι: της Αγίας Μαρίνας που βρίσκεται στη βορειοανατολική πλευρά του οικισμού των Σπετσών. Είναι οργανωμένη και έχει θέα προς το νησάκι Σπετσοπούλα. Η παραλία του Αγίου Μάμα, βρίσκεται κοντά στη Ντάπια. Μετά το μπάνιο σας μπορείτε να γευματίσετε στις ταβέρνες της περιοχής. Η Κουνουπίτσα είναι άλλη μια δημοφιλής παραλία του νησιού, με υπέροχη αμμουδιά κι ένα γραφικό λιμανάκι στο οποίο αράζουν τα ψαροκάικα. Στη γύρω περιοχή λειτουργούν πολλές ταβέρνες, αλλά και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Η βοτσαλωτή παραλία του Αγίου Νικολάου έχει θέα προς τα Σπετσιώτικα αρχοντικά.Αν διαθέτετε σκάφος μην παραλείψετε να επισκεφτείτε τα γύρω γραφικά νησάκια Σπετσοπούλα, Μικρό Μπούρμπουλο και Άγιος Γιάννης.

Ένας περίπατος στη Ντάπια με τα πολλά καφέ, εστιατόρια και καταστήματα. Η πλατεία αυτή αποτελούσε τον τόπο συγκέντρωσης των αγωνιστών του 1821. Θα δείτε ακόμη και σήμερα τα κανόνια της Επανάστασης. Ενώ ιδιαίτερα εντυπωσιακά είναι τα σπετσιώτικα βοτσαλωτά, με παραστάσεις και σχήματα σε μορφή ψηφιδωτού, με τα οποία είναι στρωμένη.

Οι τουριστικές υποδομές του νησιού ικανοποιούν ακόμη και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Στις Σπέτσες λειτουργούν ξενοδοχεία όλων των κατηγοριών και ενοικιαζόμενα δωμάτια με όλες τις ανέσεις. Στις ταβέρνες του νησιού θα δοκιμάσετε εκλεκτές συνταγές, ενώ για τη νυχτερινή σας διασκέδαση λειτουργούν μπαράκια με ελληνική και ξένη μουσική.

Χρήσιμα τηλέφωνα

Δήμος Σπετσών 22980 74517 Αστυνομία 22980 73100 Τουριστική Αστυνομία 22980 73100

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου