Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Φωτοβολταϊκά: η παρουσία της LG Electronics στην Intersolar 2011

Η LG Electronics παρουσίασε τιςνεότερες λύσεις ηλιακής ενέργειας στην Intersolar 2011, τη μεγαλύτερη έκθεση ηλιακής ενέργειας στον κόσμο, που διεξήχθη στο Μόναχο στις 8 – 10 Ιουνίου. Οι επισκέπτες του περιπτέρου της LG είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα προηγμένα μοντέλαηλιακών μονάδων της εταιρείας, Mono XTM and Multi XTM , τα οποία είναι αντιστοίχως πιο οικονομικά κατά 8,3% και 4,3% σε σύγκριση με τα συμβατικά μοντέλα.

Το Mono X ενσωματώνει την υψηλότερη ενεργειακή απόδοση μεταξύ όλων των μοντέλων της LG στην ίδια κατηγορία. Συγκεκριμένα, ενώ οι συμβατικές μονές μονάδες διαθέτουν απόδοση ισχύος 240W, το Mono X λειτουργεί πιο αποδοτικά επιτυγχάνοντας ισχύ 260W και διαθέτει επίσης ειδικό σχεδιασμό, ώστε η εγκατάστασή του να είναι ευκολότερη και πιο οικονομική.

Παράλληλα, το Multi X, η νέα πανίσχυρη φωτοβολταϊκή μονάδα της LG παράγει 240W ενέργειας, απόδοση που κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα ισχύος όπως και στις συμβατικές μονές μονάδες. Χάρη στην προηγμένη τεχνολογία επιφανείας της LG, που απορροφά σε μεγαλύτερο βαθμό την ηλιακή ενέργεια, η παραγόμενη ισχύς είναι κατά πολύ υψηλότερη σε σύγκριση με τις συμβατικές πολύ-κρυσταλικές ηλιακές κυψέλες. Επιπλέον, το πλαίσιο των μονάδων διακρίνεται για τους αρμονικούς χρωματικούς συνδυασμούς σε μπλε και μαύρο, προσθέτοντας ένα ιδιαίτερο φινίρισμα στο σχεδιασμό του Multi X.

«Η Ηλιακή Ενέργεια αποτελεί για εμάς έναν σημαντικό μελλοντικό τομέα ανάπτυξής», δήλωσε ο κ. Kwan-shik Cho, Vice President της LG Solar Business Team και συμπλήρωσε: «Διαθέτοντας παραπάνω από δύο δεκαετίες προηγμένης έρευνας, οι συμπληρωματικές επενδύσεις θα μας επιτρέψουν να αυξήσουμε την παραγωγή μας σε 300 megawatt για φέτος και σε 1 gigawatt έως το 2013, γεγονός το οποίο προμηνύει ότι η LG θα γίνει μία από τις 10 κορυφαίες εταιρείες ηλιακής ενέργειας παγκοσμίως, σχετικά σύντομα».

Επιπλέον, παρέχοντας μία πρωτοποριακή για τον κλάδο 25ετή εγγύηση και τη δέσμευση της LG για άμεση και υψηλού επιπέδου εξυπηρέτηση πελατών, τα Mono X και τα Multi X αναπτύχθηκαν στα εργαστήρια ηλιακών μονάδων της LG, τα οποία είναι πιστοποιημένα τόσο από την TÜV όσο και από την UL, κάτι το οποίο αποτελεί μοναδική επιτυχία για τον κλάδο.

Τα εργαστήρια δοκιμών της LG, επιτρέπουν στην εταιρεία να αξιοποιεί τις δικές της διαδικασίες ώστε να διασφαλίζει την υψηλή ποιότητα και την αντοχή των προϊόντων της. Είναι ενδεικτικό ότι οι νέες ηλιακές μονάδες της LG μπορούν να αντέξουν σε εμπρόσθια και οπίσθια πίεση της τάξεως των 5400Pa, καθώς επίσης και τις πλέον αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Οι επισκέπτες του περιπτέρου της LG στην Intersolar είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν 3D videoτο οποίο παρουσίαζε τις πραγματικές δοκιμές υπό ακραίες συνθήκες στις οποίες έχουν υποβληθεί οι ηλιακές μονάδες της εταιρείας. Επιπλέον, οι ηλιακές κυψέλες της LG συμβαδίζουν με μία ευρεία γκάμα ηλιακών μονάδων διαφορετικών μεγεθών, καθώς τα προϊόντα της LG έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να καλύπτουν τις ανάγκες σχεδόν όλων των πελατών.

Η LG παραμένει πιστή στη δέσμευσή της απέναντι σε ένα καλύτερο περιβάλλον και επενδύει σημαντικά στις καθαρές ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, γιατί Life’s Good!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου