Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Ενέργεια: την Παρασκευή οι άδειες παραγωγής για τα αιολικά της EDF στη Φλώρινα

Άδεια παραγωγής από την ολομέλεια της ΡΑΕ παίρνει την Παρασκευή το συγκρότημα αιολικών πάρκων της EDF Energies Nouvelles στη Φλώρινα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας energypress.gr, το πακέτο αυτό των αιολικών, συνολικής ισχύος 150 MW και προϋπολογισμού 200-250 εκ. ευρώ, περιλαμβάνεται στο μνημόνιο συνεργασίας ΔΕΗ- EDF που είχαν υπογράψει το περασμένο Νοέμβριο στην Αθήνα οι Αρθούρος Ζερβός και Πάρις Μουράτογλου, επικεφαλής αντίστοιχα των δύο εταιρειών.

Ήδη, η ΡΑΕ από τον Απρίλιο του 2011 είχε εγκρίνει το επιχειρηματικό σχέδιο του συγκροτήματος αιολικών της Φλώρινας, και την Παρασκευή αναμένεται να δώσει το πράσινο φως και για τις άδειες παραγωγής.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το έργο θεωρείται κομβικής σημασίας για τη σταδιακή μετάβαση του νομού στη μεταλιγνιτική εποχή, καθώς η περιοχή δεν έχει και πολλές αναπτυξιακές εναλλακτικές.

Υπενθυμίζεται ότι η συνεργασία ΔΕΗ- EDF αφορά στη δημιουργία ενός μικτού σχήματος με ποσοστά 50%-50% «για την ανάπτυξη μεγάλων, πολύπλοκων και τεχνολογικά προηγμένων έργων ΑΠΕ». Κάθε μια από τις δύο πλευρές θα εισφέρει σε αυτό έργα υπό ανάπτυξη, όχι σε λειτουργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου