Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Φωτοβολταϊκά: νέο πάρκο 2MW από Conergy στα Γρεβενά

Στην υπογραφή συμφωνίας προμήθειας υλικού για την κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου συνολικής ισχύος 2 MWpστον οικισμό «Πυλωροί» Γρεβενών, κατέληξε η Conergy Ελλάδος με τον όμιλο εταιρειών ΞΑΝΘΑΚΗΣ Α.Τ.Ε., συνεχίζοντας την διαρκώς επεκτεινόμενη δραστηριότητά της φέτος επί ελληνικού εδάφους.

Η Conergy πέρα από την προμήθεια του βασικού εξοπλισμού (φωτοβολταϊκές γεννήτριες και μετατροπείς) θα είναι υπεύθυνη για τη μελέτη, την επίβλεψη και τη θέση σε λειτουργία του φωτοβολταϊκού πάρκου, το οποίο θα καλύψει έκταση περίπου 65.000m2. Οι εργασίες κατασκευής θα ξεκινήσουν τις προσεχείς εβδομάδες και αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός 2 μηνών.

Ο εξοπλισμός που θα προμηθεύσει η Conergy περιλαμβάνει 8.856 premium φωτοβολταϊκές γεννήτριες Conergy PowerPlus 225P και 4 κεντρικούς μετατροπείς Conergy σειράς C, τοποθετημένους σε 2 υποσταθμούς κεντρικών μετατροπέων Conergy CIS ισχύος 1 MW έκαστος. Η φωτοβολταϊκή εγκατάσταση αναμένεται να παράγει 2.900.000 kWh/έτος ήτοι όσο θα κατανάλωναν ετησίως περίπου 645 νοικοκυριά, εξοικονομώντας έτσι 2.180 τόνους CO2 ετησίως.

O πρόεδρος της Conergy Ελλάδος κ. Dieter Schmitt δήλωσε σχετικά με τη συμφωνία: «Με ακόμα ένα έργο 2MW συνεχίζουμε να προσφέρουμε στην υγιή ανάπτυξη της φωτοβολταϊκής αγοράς στην Ελλάδα, δημιουργώντας ποιοτικές, ασφαλείς, αξιόπιστες και αποδοτικές φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις. Στόχος μας όπως πάντοτε οι εξαιρετικής ποιότητας εγκαταστάσεις με γερμανικές προδιαγραφές και εγγύηση».

Από την πλευρά του ο κ. Αριστείδης Ξανθάκης, Διευθύνων Σύμβουλος της ΞΑΝΘΑΚΗΣ Α.Τ.Ε., δήλωσε αναφορικά με την υπογραφή της συμφωνίας: «Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι που θα συνεργαστούμε με την Conergy. Θεωρούμε ότι αυτή η συνεργασία αφενός αποτελεί ένα περεταίρω βήμα στην «πράσινη ανάπτυξη» της χώρας και αφετέρου, εγγύηση για τη μέγιστη απόδοση της επένδυσής μας».

econews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου