Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Ποδήλατα: ελεύθερα από σήμερα στις λεωφορειολωρίδες

Από σήμερα 20 Ιουνίου τα ποδήλατα κερδίζουν τη θέση τους στην ίδια λωρίδα με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τα οποία σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Υποδομών θα μπορούν να κυκλοφορούν στις λεωφορειολωρίδες.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», η ρύθμιση θα ισχύσει δοκιμαστικά από σήμερα έως τις 18 Σεπτεμβρίου, ώστε να εκτιμηθεί η επίπτωση της στη λειτουργία των λωρίδων αποκλειστικής κυκλοφορίας ΜΜΜ.

Τα ποδήλατα θα κινούνται στο δεξιό άκρο του δρόμου σε μονό στοίχο δίπλα στο κράσπεδο της οδού, χωρίς να προβαίνουν σε ελιγμούς ώστε να υπάρχει επαρκής διαθέσιμος χώρος για την κίνηση των διερχόμενων μέσων μαζικής μεταφοράς, καθώς και των υπολοίπων οχημάτων, για τα οποία επιτρέπεται η κυκλοφορία στις λεωφορειολωρίδες.

Από την πλευρά τους, οι ποδηλάτες θα πρέπει να τηρούν τις διατάξεις του ΚΟΚ και α παραχωρούν απόλυτη προτεραιότητα στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στα υπόλοιπα οχήματα.

Θα φέρουν κατάλληλο εξοπλισμό και κατάλληλη σήμανση επί των ποδηλάτων, ώστε να είναι ασφαλής και διακριτή η κίνησή τους ιδιαίτερα κατά τις νυκτερινές ώρες.

Οι οδηγοί όλων των οχημάτων, για τα οποία επιτρέπεται να κινούνται εντός της λεωφορειολωρίδας, οφείλουν να σέβονται τις διατάξεις του ΚΟΚ ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την επιτρεπόμενη ταχύτητα και τους ελιγμούς και να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή όταν συναντούν ποδηλάτες στη διαδρομή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου