Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009

Η Google και η General Electric για την εξοικονόμηση ενέργειας

Οι εταιρείες Google Inc. καιGeneral Electric Co. σε κοινή ανακοίνωση τους, τόνισαν ότι οι κυβερνήσεις θα πρέπει να παρέχουν περισσότερες πληροφορίες στους καταναλωτές, σχετικά με τη χρήση και το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας, για να τους βοηθήσουν να ρυπαίνουν λιγότερο το περιβάλλον.

Σύμφωνα με το Bloomberg, στην εν λόγω ανακοίνωση αναφέρεται ότι η τιμολόγηση σε πραγματικό χρόνο και τα στοιχεία σχετικά με την ενεργειακή κατανάλωση, θα βοηθούσε τους καταναλωτές να εξοικονομήσουν ενέργεια κατά 15%.

Αν όλα τα νοικοκυριά στις αναπτυγμένες χώρες μείωναν την κατανάλωση ενέργειας κατά 15%μέχρι το 2020, οι εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα θα μειώνονταν κατά 470 εκατομμύρια τόνους, ποσότητα που αντιστοιχεί στις εκπομπές 206 εκατομμυρίων αυτοκινήτων στην ΕΕ, επισημαίνεται στη συγκεκριμένη ανακοίνωση.

Επίσης, θα βοηθούσε καλύτερα τους καταναλωτές η προσθήκη τσιπ στα πλυντήρια και στους θερμοστάτες τους για να «διαχειριστούν καλύτερα την κατανάλωση ενέργειας».

Ακόμα, θα μπορούσαν οι καταναλωτές να αντικαταστήσουν τις παλιές οικιακές ηλεκτρικές συσκευές με νέες λιγότερο ενεργοβόρες και να αλλάξουν όλες τις λάμπες πυράκτωσης στις κατοικίες τους με λαμπτήρες LED, που διαρκούν περισσότερο και καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια, υπογραμμίζεται στην κοινή ανακοίνωση των δύο εταιρειών.

Για το econews.gr Λίντα Σπυρέλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου