Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2009

Η Τίνα Μπιρμπίλη για την Κοπεγχάγη

Η υπουργός ΠεριβάλλοντοςΤίνα Μπιρμπίλη, σε ομιλία της στη Βουλή, έκανε λόγο για την ανάγκη εφαρμογής άμεσων διαρθρωτικών αλλαγών, προκειμένου να προληφθεί η καταστροφή του περιβάλλοντος, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Έθνος».

Η υπουργός αναφέρθηκε στα αποτελέσματα της Συνόδου της Κοπεγχάγης, χαρακτηρίζοντας τα «απογοητευτικά», ενώ στάθηκε στα όποια θετικά μηνύματα, μεταξύ των οποίων, το γεγονός ότι όλοι οι ηγέτες ήταν εκεί, αλλά και στη παρουσία της Ελλάδας, η οποία με τις παρεμβάσεις της έθεσε παρακαταθήκη για την προσπάθεια της επόμενης μέρας.

Η κ. Μπιρμπίλη επεσήμανε ότι «το 2010 φιλοδοξούμε να γίνει μια νέα αρχή για την ενέργεια, την πράσινη ανάπτυξη για τη χώρα μας, που σηματοδοτήθηκε με τον διαχωρισμό του υπουργείου», ενώ είπε ότι «είναι ήδη έτοιμο το νομοσχέδιο για την ανακύκλωση».

Επίσης αναφέρθηκε στην εκκρεμή υπόθεση των ημι-υπαίθριων χώρων, επισημαίνοντας ότι «τον Μάιο του 2010 θα έρθει η ολοκληρωμένη λύση για το θέμα που εκκρεμεί», ενώ τόνισε ότι «στα τέλη Ιανουαρίου θα παρουσιάσουμε νομοσχέδιο για την ίδρυση πράσινου ταμείου που θα λειτουργήσει το 2ο εξάμηνο του 2010».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου