Δευτέρα 17 Αυγούστου 2009

H Greenpeace αγωνίζεται κατά της υπεραλίευσης

Η Greenpeace δήλωσε ότι θα επιχειρήσει να πετάξει σχεδόν 180 τεράστιους βράχους σε αλιευτικές περιοχές εκτός των ακτών της Σουηδίας και της Δανίας, για να προστατέψουν τα θαλάσσια οικοσυστήματα που βάλλονται από τα δίχτυα των αλιευτικών.

Η εν λόγω κίνηση είναι για να προστατευτούν τα θαλάσσια οικοσυστήματα από τα δίχτυα των αλιευτικών που παράλληλα προκαλούν καταστροφές και στο βυθό της θάλασσας.

Η Σουηδική Κυβέρνηση δήλωσε ότι η δράση της ομάδας είναι «περιττή».

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Eskil Erlandsson δήλωσε ότι η προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος βρίσκεται ήδη στην ατζέντα της Ευρωπαικής Ένωσης.

Οι ενέργειες της Greenpeace αποτελούν απειλή για τη συμφωνία Σουηδίας- Δανίας για την απαγόρευση αλιείας στα νερά του Κattegat( κοινά ύδατα μεταξύ των δύο χωρών) όπου υπάρχει γόνος βακαλάων.

Εκπρόσωπος της εν λόγω περιβαλλοντικής ομάδας,δήλωσε ότι οι γρανιτένιοι βράχοι που ζυγίζουν περίπου 3 τόνους θα βυθιστούν τις προσεχείς μέρες.

Δε θα έχουν καμία περιβαλλοντική επίπτωση στο θαλάσσιο περιβάλλον, συμπλήρωσε ο ίδιος.

Η Greenpeace στοχεύει να δώσει έμφαση στις επιπτώσεις των θαλάσσιων οικοσυστημάτων από τις μεθόδους αλιείας που χρησιμοποιούνται αλλά και για την υπεραλίευση που απειλεί το πληθυσμό των ψαριών.

Για το econews.gr Λ. Σπυρέλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου