Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009

Στην Κένυα το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο της Αφρικής

Στην Κένυα, ένα απο τα θερμότερα μέρη του κόσμου, θα κατασκευαστεί το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο της Αφρικής συνδράμοντας σημαντικά στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής.

Οι περίπου 365 ανεμογεννήτριες του γιγαντιαίου πάρκου θα εγκατασταθούν στην έρημο γύρω από τη λίμνη Τουρκάνα.

Με την ολοκλήρωση του έργου το 2012 υπολογίζεται ότι θα παραγονται 30 MW αιολικής ενέργειας, ποσότητα που υπερκαλύπτει τις ενεργειακές ανάγκες της Κένυας.

Μέχρι σήμερα, μόνο χώρες της βορείου Αφρικής όπως το Μαρόκο και η Αίγυπτος έχουν εκμεταλλευτεί την αιολική ενέργεια για εμπορικούς σκοπούς.

Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα αυξάνονται τα φιλόδοξα σχέδια νότια της Σαχάρα καθώς οι περισσότερες κυβερνήσεις κατανοούν ότι η παραγωγή αιολικής ενέργειας μπορεί να λύσει σε μεγάλο βαθμό το ενεργειακό πρόβλημα τερματίζοντας για πάντα τα συχνά προβλήματα ηλεκτροδότησης σε πολλές αφρικανικές χώρες.

Η Κένυα φιλοδοξεί να πρωτοστατήσει στον ενεργειακό τομέα. Εκτός από το τεράστιο αιολικό πάρκο στη λίμνη Τουρκάνα, το οποίο υποστηρίζεται από την Αφρικανική Τράπεζα Επενδύσεων, επενδυτές στρέφουν το ενδιαφέρον τους στην περιοχή Ναϊβάσα φιλοδοξώντας να κατασκευάσουν ένα δεύτερο αιολικό πάρκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου