Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Θεσσαλονίκη: διαγωνισμός ανακύκλωσης παλιών σχολικών βιβλίων


Με δέλεαρ έναν σύγχρονο ηλεκτρονικό υπολογιστή, η  Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, προτρέπει τους μαθητές να μην πετάξουν τα παλιά σχολικά τους βιβλία προκηρύσσοντας διαγωνισμό  για την επαναχρησιμοποίηση  τους.

Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν όλα τα  Σχολεία του Δήμου   Θεσσαλονίκης και θα επιβραβευτούν εκείνα που οι μαθητές τους θα πετύχουν να συγκεντρώσουν το μεγαλύτερο ποσοστό βιβλίων  της προηγούμενης σχολικής χρονιάς.
«Στόχος μας είναι –με αφορμή και τις ελλείψεις που παρουσιάστηκαν- να δημιουργήσουμε μια ωφέλιμη συνήθεια στους μαθητές για να εκτιμήσουν την αξία του βιβλίου και να μην χάνονται τέτοιες εποχές, άσκοπα σημαντικά ποσά για την εκτύπωση τους. Ταυτόχρονα να συμβάλλουμε και στην προστασία του περιβάλλοντος, καθώς όσα δεν μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν θα πηγαίνουν στην ανακύκλωση» διευκρίνισε χθες κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος σε θέματα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, Αντώνης Καρούμπης,  αναφερόμενος στην πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου