Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Κόλπος Μεξικού: αρχίζουν εκ νέου οι επιχειρήσεις

Αρχίζουν και πάλι οι προσπάθειες για να σταματήσει οριστικά η διαρροή στον Κόλπο του Μεξικού, οι οποίες είχαν διακοπεί λόγω της τροπικής καταιγίδας Μπόνι, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ναυτεμπορική».

Εκπρόσωπος της ακτοφυλακής δήλωσε ότι το σκάφος Development Driller 3 επέστρεψε στον Κόλπο και τις επόμενες ημέρες θα έχει την πρώτη του ευκαιρία να «σφραγίσει οριστικά» τη διαρροή.

Ο διαχειριστής του ειδικού ταμείου των 20 δις δολαρίων που έχει συσταθεί για την αντιμετώπιση της καταστροφής, Κένεθ Φάινπεργκ δήλωσε ότι η ΒΡ καθυστερεί τις αποζημιώσεις στα θύματα της ρύπανσης από την πετρελαιοκηλίδα.

«Η BP κωλυσιεργεί. Αμφιβάλλω ότι το κάνει για οικονομικούς λόγους. Απλά δεν νομίζω ότι γνωρίζει τις απαντήσεις στα ερωτήματα των εναγόντων».

Εν τω μεταξύ, σύντομα θα αποτελεί παρελθόν για την ΒΡ ο Τόνι Χέιγουορντ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΒΡ, αναμένεται να υποβάλει την παραίτηση του, εν μέσω έντονων επικρίσεων που δέχεται για το χειρισμό της τεράστιας οικολογικής καταστροφής στον Κόλπο του Μεξικού.

Η αποχώρηση του θα οριστικοποιηθεί το αργότερο αύριο, σύμφωνα με τα ξένα μέσα ενημέρωσης.

Αντικαταστάτης του εκτιμάται ότι θα είναι ο συνάδελφος του Μπόμπ Ντάντλει, ο οποίος είναι αυτή τη στιγμή υπεύθυνος για τις επιχειρήσεις καθαρισμού της πετρελαιοκηλίδας.

Newslink

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου