Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

Ιχθυοκαλλιέργειες: δικαστική απόφαση-κόλαφος για περιβαλλοντική ρύπανση στον Πόρο


Καταδικαστική ήταν η απόφαση τουΤριμελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιά για οκτώ φυσικά πρόσωπα και δύο εταιρείες ιχθυοκαλλιέργειας που αντιμετώπιζαν κατηγορίες για ρύπανση του περιβάλλοντος από μονάδες τους στον Πόρο.
Σύμφωνα με το Σκάι, το δικαστήριο καταδίκασε συνολικά σε 12 χρόνια φυλάκιση με αναστολή και 155.000 Ευρώ πρόστιμο οκτώ φυσικά πρόσωπα και τις επιχειρήσεις ιχθυοκαλλιεργειών Νηρεύς και Δίας, διότι με πράξεις τους προκάλεσαν από το 2005 και μετά ρύπανση του περιβάλλοντος.
Ο νομικός σύμβουλος της εταιρείας Νηρεύς, Θεόδωρος Κοσμόπουλος, χαρακτήρισε άδικη την απόφαση λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η μονάδα που προκαλούσε πρόβλημα ρύπανσης έπαψε να λειτουργεί.
Άδικη απόφαση χαρακτήρισαν και εκπρόσωποι της εταιρείας Δίας.
Όλοι οι κατηγορούμενοι άσκησαν έφεση.
Υπενθυμίζεται πως το Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους το διοικητικό εφετείο Πειραιά είχε απορρίψει την αίτηση αναστολής της εταιρείας «ΔΙΑΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ», κατά της απόφασης του αντιπεριφερειάρχη Νήσων, Δημήτρη Κατσικάρη, ο οποίος τον Ιούλιο του 2011 είχε αποφασίσει την οριστική παύση λειτουργίας δύο μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας στον Πόρο.
Η μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας καταλάμβανε θαλάσσια έκταση 13,242 στρεμμάτων, επιπλέον της μισθωμένης στη θαλάσσια περιοχή του Όρμου Βαριαρνή, ενώ στη θαλάσσια περιοχή Καλάμι, η εταιρεία είχε καταλάβει θαλάσσια έκταση 23,838 στρεμμάτων, επιπλέον της μισθωμένης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου