Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Γρηγόρης Τσάλτας: «Εύχομαι να μείνω μόνο έναν μήνα στο ΥΠΕΚΑ»


Με την ευχή να παραμείνει στη θέση του υπουργού Περιβάλλοντος μόνο για έναν μήνα, να υπάρξει δηλαδή πολιτική κυβέρνηση τον Ιούνιο, ανέλαβε το ΥΠΕΚΑ ο νέος υπηρεσιακός υπουργός, καθηγητής και πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου Γρηγόρης Τσάλτας.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας in.gr, μιλώντας στην τελετή παράδοσης- παραλαβής, ο νέος υπουργός υπενθύμισε ότι είχε ασχοληθεί με τα θέματα του υπουργείου σε ακαδημαϊκό επίπεδο, τόσο όσον αφορά το περιβάλλον όσο και τα θέματα της εκμετάλλευσης των φυσικών πόρων.
Χαρακτηρίζοντας έκπληξη και πρόκληση την πρόταση του πρωθυπουργού να αναλάβει το υπουργείο, ο κ. Τσάλτας τόνισε ότι απαιτείται η συμμετοχή όλων των Ελλήνων για να ξεπεράσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.
Από την πλευρά του ο απερχόμενος υπουργός, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι παραδίδει σε υπηρεσιακό υπουργό, αλλά και χαρά, γιατί παρέδωσε στον κ. Τσάλτα.
Παράλληλα, έκανε σύντομο απολογισμό του έργου στο ΥΠΕΚΑ, αναφερόμενος, ιδιαίτερα, στην απλοποίηση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης και την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, ενώ ο τέως υφυπουργός, Γιάννης Μανιάτης, μίλησε για τη δουλειά που έγινε στον τομέα των υδρογονανθράκων και της αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου