Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

HELMEPA: Εκστρατεία για Καθαρές Παραλίες σε Κατερίνη, Ανάβυσσο και Χαλκιδική

Συνεχίστηκε με ιδιαίτερη επιτυχία το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου η εκστρατεία για Καθαρές Παραλίες χωρίς αποτσίγαρα, που υλοποιεί για 5η συνεχή χρονιά η HELMEPA, σε συνεργασία με το εταιρικό μέλος Japan Τobacco International (JTI) και παράκτιους Δήμους της χώρας.


Μεταξύ 15 και 21 Ιουλίου οι ομάδες ενημέρωσης επισκέφτηκαν τις παραλίες του Δήμου Κατερίνης στην Πιερία και διένειμαν στους ενήλικους καπνιστές έντυπο υλικό και επαναχρησιμοποιούμενα ατομικά σταχτοδοχεία.

Από 22 έως 27 Ιουλίου οι ενημερωτικές δράσεις της εκστρατείας μεταφέρθηκαν στις παραλίες των Δήμων Αναβύσσου στην Αττική και Σιθωνίας στη Χαλκιδική.

Στις περιοχές αυτές την έναρξη των δράσεων σηματοδότησαν καθαρισμοί ακτών που πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με τους τοπικούς Δήμους και ευρεία συμμετοχή εθελοντών.

Η πρωτοβουλία σχολιάστηκε πολύ θετικά από τους περισσότερους Έλληνες και ξένους λουόμενους.

Επίσης, ιδιαίτερα ενθαρρυντική είναι η θερμή ανταπόκριση των Δήμων, οι οποίοι έχουν αναλάβει να προβάλλουν το μήνυμα της εκστρατείας και να διαθέτουν ενημερωτικό υλικό και τασάκια σε λουόμενους καπνιστές στις παραλίες τους καθ΄ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

econews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου