Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

Προβλήματα με τους κάδους ανακύκλωσης στο Βόλο


Σοβαρά προβλήματα υπάρχουν με τους κάδους ανακύκλωσης στο Δήμο Βόλου, καθώς ξεχειλίζουν και οι πολίτες διαμαρτύρονται για την κατάσταση που επικρατεί, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Θεσσαλία Βόλου».
Η δημοτική αρχή από τη πλευρά της, έχει δεσμευτεί να λύσει άμεσα το συγκεκριμένο πρόβλημα.
Η υπηρεσία καθαριότητας έχει αναλάβει την ευθύνη της συλλογής των υλικών συσκευασίας.
Σε πολλά σημεία της πόλης υπάρχουν ξεχειλισμένοι κάδοι.
Ο μέσος όρος ανακυκλώσιμων υλικών που συγκεντρώνονται την ημέρα στους εν λόγω κάδους, έχει φτάσει τους 35 τόνους.
Ο Δήμος έχει νοικιάσει τρία απορριμματοφόρα, ενώ έχουν γίνει μετατροπές ήδη σε ένα απορριμματοφόρο της υπηρεσίας καθαριότητας.
Η Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης έκανε δωρεά στο Δήμο 3 απορριμματοφόρα, που θα τεθούν στη διάθεση της υπηρεσίας Καθαριότητας σε 15 ημέρες.
Εν μεταξύ, η δημοτική αρχή απεύθυνε αυστηρές προειδοποιήσεις στους καταστηματάρχες να διπλώνουν και να δένουν τα χαρτοκιβώτια.
Οι καταστηματάρχες είναι υποχρεωμένοι να τα τοποθετούν σε συγκεκριμένες ώρες, έξω από τους κάδους ανακύκλωσης, ώστε να μπορούν να τοποθετούνται μέσα τα υλικά ανακύκλωσης των νοικοκυριών.
Η δημοτική αρχή ανακοίνωσε ότι θα επιβάλλονται πρόστιμα στους παραβάτες που θα κυμαίνονται από 500 έως 2,000 ευρώ.
Η υπηρεσία Καθαριότητας στην Νέα Ιωνία Βόλου συγκεντρώνει καθημερινά εκτός Δευτέρας και Τρίτης, 5,500 τόνους ανακυκλώσιμων υλικών.
Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Καθαριότητας Στέλιος Λημνιός, ανέφερε ότι ήδη υπάρχουν 340 κάδοι και αναμένονται να τοποθετηθούν σταδιακά άλλοι 30. Επίσης ζητήθηκαν από το Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ακόμη 50 κάδοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου